Een operatie voor een appelflap

Leestijd: 3 minuten De eerste controle. Hopelijk zou het me lukken om zo snel mogelijk een operatie te laten plannen. Voor mijn gevoel is elke dag dat die operatie later gepland wordt, een dag nutteloos herstel. Een aardige dokter, zijn assistent en een gipsmeester zouden me weer vrolijk naar de toekomst doen kijken.


De Grote Schoonmaak

Leestijd: 2 minuten ‘De taxichauffeur is niet komen opdagen.’, stond er in een appje van mijn stiefvader aan mij. Mijn moeder en haar man zijn onderweg naar mij. Zij zit ook in een rolstoel en daarom gaan zij ook met de rolstoeltaxi. Tenminste, dat was de bedoeling. Lachend vertelt ze aan de telefoon:…


De Opname

Leestijd: 4 minuten Nog één keer mijn bed uit, door mijn huis rollen met de rolstoel, mezelf wassen aan de wastafel en naar het toilet. Tuurlijk kom ik hier weer wonen, maar toch voelde dit een beetje als een afscheid. Op deze dag werd ik namelijk opgenomen.


Nog Één Dag Thuis

Leestijd: 3 minuten Ik voelde de druk van het naderende weekend. Er moesten vandaag belangrijke dingen geregeld gaan worden. Ondertussen vroeg ik me af of het wel écht nodig was dat ik opgenomen zou worden, maar het advies van de wijkverpleegkundige maakte een einde aan mijn gepieker.


De Liefste En Beste Vrienden

Leestijd: 3 minuten Toen ik thuis kwam na mijn ongeluk, werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Dingen die mijn hele leven vanzelfsprekend waren, werkten ineens niet meer. Zelf douchen, schoonmaken, kleding wassen, afwassen, de hond uitlaten, boodschappen doen, etc. Dit was vragen om nog een ongeluk.