Een slimme speaker als staand horloge

Op mijn basisschool stond altijd een enorme klok in de entreehal. Je weet wel, zo’n staand horloge. Een enorm uurwerk met daaronder een deurtje met een raampje, waarachter drie enorme gewichten zichtbaar waren. Als ik geluk had mocht ik de conciërge helpen met het opwinden van deze gewichten, maar het allermooiste van die klok was de Westminster melodie. Vooral… om twaalf uur ’s middags.

Voorbeelden

Die klok met z'n Westminster melodie was ik eigenlijk al vergeten, tot ik een tijdje terug een Skill voor Amazon Alexa ontdekte. Met deze Skill is het mogelijk om je Amazon Echo om te toveren tot een échte huiselijke klok. Je kunt kiezen uit verschillende melodieën en het aantal keer dat je klok per uur mag slaan. Een échte Westminster wil je natuurlijk elk kwartier horen, maar af en toe is iets minder ook fijn.

Daar kwam ik achter toen ik wel erg vaak commentaar kreeg van personen aan de andere kant van de lijn. Mijn speaker deed iets te goed zijn best om een écht staand horloge te zijn. 😉 Gelukkig zijn er ook andere klokken beschikbaar met de Westminster melodie die wat minder intens zijn dan bovenstaand exemplaar, zoals de Mental Clock.

De klok en muziek

Als je in navolging van mijn enthousiasme ook van plan bent om deze skill te gebruiken, moet ik je voor één groot nadeel waarschuwen: het is niet mogelijk om muziek af te spelen terwijl je de klok gebruikt. Zelf heb ik dit opgelost door de speaker in mijn keuken permanent als klok te gebruiken. Alle andere functies werken namelijk gewoon en ik speel mijn muziek toch af via andere speakers. Als je maar één Amazon Echo hebt, of dezelfde Echo ook voor muziek gebruikt, dan gaat het niet vlekkeloos werken. Tot slot heb ik een routine aangemaakt op de skill regelmatig te herstarten, maar dit is tot op heden nog maar één keer nodig geweest.

Interesse?

Alexa, open Audible Clock!

Ik gebruik deze Skill nu al een tijdje en ik moet zeggen dat het mijn huis iets vriendelijker maakt. Ik heb me voorgenomen om, als ik ooit de ruimte en het geld heb, ook zo’n klok te kopen. Het probleem van een staand horloge is de grote, het gewicht en het lawaai. Ik geloof niet dat mijn buren op de flat erg gelukkig worden als mijn klok middernacht slaat. 😉 Voorlopig is dit dus het beste alternatief...

Reacties