Een Google Nest Hub, een Google Home Mini, een Google Home, een slimme stekker en een lampje staan op een plat oppervlak

Google Nest Hub: Luister Naar Je Huis Als Er Niemand Thuis Is


Leestijd: 2 minuten

Soms denk ik wel eens na over een alarmsysteem voor mijn huis, maar sinds het mogelijk is om gesprekken te voeren tussen je telefoon en een Google Nest Hub via Google Duo, moet je toch ook naar je huis kunnen bellen om te luisteren of alles goed gaat. Hierbij heeft het natuurlijk geen zin om vanaf je telefoon naar je Google Nest Hub te bellen, want er is niemand thuis. 😉 Toch kan het wel!

Na een tijdje nagedacht te hebben, vond ik een werkende oplossing via de routines functie van Google Home. Door via een routine een opdracht aan mijn Google Nest Hub te geven, moest het mogelijk zijn om mezelf te bellen en het gesprek op mijn telefoon te beantwoorden. Hoewel ik regelmatig twee of meer pogingen nodig heb om routines goed te krijgen, werkte dit in één keer!

Je hebt het volgende nodig:

  1. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de routines van Google Home. Zie daarvoor de tips hier.
  2. Zorg dat je een werkend Google Duo account hebt en dat je telefoon en je Google Nest Hub op hetzelfde account zijn ingelogd.
  3. Zorg dat je jezelf toevoegt aan je contactenlijst van Google. Je naam en telefoonnummer zijn het belangrijkst.

En zo regel je het:

  1. Maak in de Google Home app een nieuwe routine aan. De naam is niet zo belangrijk, zolang je hem zelf maar terug kunt vinden.
  2. Maak een nieuw custom Command aan die als volgt gaat: ‘Make A Duo Audio Call To {Je Eigen naam}”.
  3. Sla de routine op en herstart de Google Home app.

Als je deze stappen hebt uitgevoerd is het mogelijk om je huis te bellen, zonder dat er iemand thuis is. Dit werkt nu op de volgende manier:

  1. Open de Google Home app en tik bovenaan op ‘Routines’
  2. Selecteer bovenaan het apparaat waarop de routine moet worden uitgevoerd. Dit kan NIET je eigen telefoon zijn en het MOET een Google Nest Hub zijn.
  3. Tik op de routine die je zojuist hebt aangemaakt. Op deze manier geef je de Google Nest Hub de opdracht een Duo audio gesprek te starten met je telefoon.
  4. Heb heel even geduld… Je krijgt een inkomend Duo gesprek op je telefoon. Beantwoord het gesprek en je luistert naar je eigen huis.

Welke uitdagingen heb jij overwonnen in je huis door goed denkwerk?